Algemene omschrijving

  • Samen met huisartsen heeft Saltro een portaal ontwikkeld waar patiënten zelf de uitslag van hun bloedonderzoek kunnen inzien. De patiënt krijgt in begrijpelijke taal informatie over en meer inzicht in zijn gezondheid en wordt zo meer betrokken bij het zorgproces. Bovendien kan hij zich beter voorbereiden op het gesprek met zijn huisarts. Het uitslagenportaal is bereikbaar via de website van de huisarts. Na het inloggen met DigiD kan een patiënt de resultaten van de meest recente maar ook van vorige testen inzien. De meeste uitslagen zijn binnen 24 uur beschikbaar. In urgente situaties neemt Saltro eerst contact met de huisarts op voordat de uitslagen worden getoond.

Hoe draagt dit project bij aan zelfmanagement voor patiënten in de regio Utrecht?

  • Als Saltro geloven we in het belang van zelfregie van de patiënt. Toegang tot medische gegevens is hierbij een belangrijke randvoorwaardeHoe beter de patiënt geïnformeerd is, hoe beter hij of zij de regie kan nemen. Daarnaast willen consumenten ook in de zorg meer service, gemak en transparantie.

Binnen welke pijler past dit project en hoe helpt het mee aan het verwezenlijken van de droom?

  • De Digitale Common Ground. Het uitslagenportaal van Saltro draagt bij aan online toegang tot zorg en inzage in medische gegevens. Door zelf direct beschikking te hebben tot diagnostische uitslagen kan er een verschuiving van regie in de zorg naar de patiënt plaatsvinden.

Kan dit project aansluiten bij of samenwerken met andere initiatieven?

  • Om zoveel mogelijk patiënten inzicht te geven in hun eigen uitslag wil Saltro graag samenwerken met meerdere patiëntenportalen en –platformen. Er is vanaf het begin een goede samenwerking met eHealth portaal PAZIO, waardoor alle klanten van PAZIO ook gebruik kunnen maken van het uitslagenportaal. Daarnaast werkt Saltro zo veel mogelijk samen met andere partijen in de zorg zoals de huisartsen, verloskundigen maar ook met ICT leveranciers, de EBU en innovatieve partijen zoals Vital Innovators.

Contact

Andere regio voorbeelden