Algemene omschrijving

  • PAZIO biedt een eHealth portaal dat meerdere online zorg- en welzijnsdiensten bundelt. We brengen bestaande eHealth diensten samen in één digitaal portaal.

    Zorgconsumenten krijgen hiermee gemakkelijk toegang tot al hun online zorg- en welzijnsdiensten, terwijl zorgverleners gewoon kunnen blijven werken in hun eigen systeem.

Hoe draagt dit project bij aan zelfmanagement voor patiënten in de regio Utrecht?

  • PAZIO geeft patiënten de mogelijkheid om op een overzichtelijke manier online hun zorg te regelen en de regie te nemen. Door samenvoeging van meerdere zorgverleners krijgt de patiënt een laagdrempelige en eenvoudige toegang tot de eHealth diensten die aangeboden worden door de verschillende zorgverleners.

Binnen welke pijler past dit project en hoe helpt het mee aan het verwezenlijken van de droom?

  • De Digitale Common Ground. PAZIO kan gezien worden als de digitale common ground voor de regio. Door de aansluiting van steeds meer zorgverleners op het PAZIO portaal, wordt aan een steeds grotere groep patiënten toegang gegeven tot online zorg. PAZIO stimuleert zorgverleners, van huisartsen en fysiotherapeuten tot buurtteams en ziekenhuizen, om ook online steeds meer diensten aan te bieden aan patiënten.

Kan dit project aansluiten bij of samenwerken met andere initiatieven?

  • PAZIO maakt juist gebruik van al bestaande eHealth diensten en bundelt deze in één portaal zodat gemak voor de patiënt gecreëerd wordt. Om dit te kunnen realiseren en om versnippering en dubbel werk tegen te gaan, werkt PAZIO samen met vele verschillende partijen en initiatieven zoals ICT leveranciers, zorgverleners en partijen zoals de EBU (Economic Board Utrecht), Raedelijn en Vilans.

Contact

pazio-logo-grijsoranje-klein

Andere regio voorbeelden